Anskaffelse af hund

Hvis du tænker på at anskaffe dig hund, er det meget vigtigt at du, familien og hunden passer sammen.

Hvis man er en travl børnefamilie, kan det f.eks. være svært at få tid til en meget aktivitetskrævende hund, men uanset race skal hunden luftes hver dag – også selvom det regner eller sner.

Sæt dig grundigt ind i, hvad en hund kræver – lån evt. en hund i nogle uger, så får familien en idé om, hvad det vil sige at have hund. Lad os sammen få en snak, helst INDEN du har bestemt dig for en race.

Hundetræning er en virkelig god idé for alle hunde. Her bliver de socialiserede med andre hunde – og mennesker. Man kan bl.a. få mange tricks til at undgå adfærdsproblemer senere.

Husk også på, at hunde bliver flere år gamle, så det er ikke kun her og nu, men et ansvar man påtager sig i flere år fremover.

Udgifter
Der er visse udgifter forbundet med at have hund udover anskaffelsesprisen, f.eks. foder, en kurv, legetøj/tilbehør som skåle, liner osv. Man skal også indregne udgifter til dyrlæge, hundetræning, evt. trimning osv.

Det er lovpligtigt at få ID-mærket sin hund (se venligst nærmere under ID-mærkning af hund), og det skal foregå senest når hvalpen er 8 uger. Typisk vil ID-mærkningen foretages i forbindelse med den første vaccination (se venligst mere herom under vaccination af hund).

Ansvarsforsikring er også et lovkrav, når man har hund (se venligst mere herom under forsikring af hund)

Læs mere 
Læs evt. mere om anskaffelse af hund på dansk kennelklubs hjemmeside www.dansk-kennel-klub/køb hund/før du køber hund.

På denne hjemmeside er der også links til hvalpelister og mange andre gode informationer.

Top