Vaccination af kat

For at beskytte din kat mod smitte fra sygdomme, er det vigtigt at katten vaccineres. Jeg anbefaler, at din kat som udgangspunkt får en basisvaccination. Denne vaccination gives to gange med 3-4 uger imellem.

Din kat skal normalvis basisvaccineres, mens den er killing. Har du anskaffet dig en ældre kat, hvis vaccinationsstatus er ukendt, anbefaler Jeg også, at den får en basisvaccination.

Hvis du vælger en kat fra et internat er den allerede vaccineret, ID-mærket og neutraliseret.

 

Typer af vacciner:

Der findes forskellige typer af vacciner til katte. Valg af vaccine afhænger bl.a. af om katten er indekat eller udekat og af ejerens valg. Den mest valgte vaccine indeholder beskyttelse mod:

  •          Kattesyge
  •          Katteinfluenza

Herudover kan der også vaccineres mod:

  •          Klamydia
  •          Leukæmi
  •          Rabies

 

Særligt om rabies/hundegalskab:

Din kat behøver kun vaccine mod rabies ved rejse til udlandet, eller hvis man bor ved den tyske grænse, hvor ræve kan smitte katte med hundegalskab. Der kan være særlige regler for rabiesvaccination af katte i de forskellige lande, så tag venligst hensyn til dette inden vaccination. Oplysninger om reglerne kan findes på fødevarestyrelsens hjemmeside. Det anbefales, at man rabiesvaccinerer sin kat i god tid - som minimum 7 måneder før afrejse.

Hvis du vil vide mere, kan du ringe til mig på 23 69 20 97. Jeg hjælper bl.a. kunder i Sorø, Slagelse, men også resten af Vestsjælland. 

Vaccination af kat

Top