ID-mærkning af hund

ID-mærkning
Ifølge gældende lovgivning er det obligatorisk at alle hunde skal være ID-mærkede.

Når der er tale om hvalpe, er det opdrætterens ansvar, at hvalpene er mærkede ved salgstidspunktet, idet lovgivningen fastsætter, at hvalpen skal være mærket fra den er 8 uger, og det er det tidspunkt, hvorpå hvalpen lovligt må overdrages til andre.

Der er flere måder, hvorpå man kan ID-mærke sin hund

  • Chipmærkning
  • Tatovering (øre eller lyske)
  • Frysemærkning

Microchip
Chipmærkning foretages ved, at en mikrochip placeres lige under huden på venstre side af halsen. Chippen har et unikt nummer på 15 cifre, som kun anvendes 1 gang, derfor er der tale om entydig mærkning. Det er vigtigt, at chippen er godkendt ifølge international standard. Chipmærkning kan foretages uden bedøvelse.

Ved rejse til udlandet er det obligatorisk at hunden er chipmærket, også selvom den er tatoveret eller frysemærket.
Det er ikke muligt umiddelbart at se, at en hund er chipmærket, idet man skal anvende en såkaldt chip-aflæser for at nummeret kan ses.

Tatovering
Tatovering kan aflæses umiddelbart i hundens øre eller lyske, men læsbarheden forringes ofte med alderen, når sværten udviskes. Tatovering kræver fuld bedøvelse.

Frysemærkning
Frysemærkning foretages ikke særlig meget mere.

Hundetegn
Det er endvidere lovpligtigt at hunden bærer hundetegn. Dette skal indeholde ejers navn og fulde adresse. Det kan også være en god idé at påføre telefonnummer, men det er ikke et lovkrav.

Top